Art me

Art me - anna taiteen näkyä netissä

Nykytaide menee yhä enenevässä määrin nettiin ja on siellä helposti katsottavissa sekä toki sillä konstilla saa enemmän huomioita kuin pelkästään galleriasta tai näyttelyistä käsin. Netissä taiteilija voi saada ensimmäiset kommenttinsa heti ja tietää välittömästi, onko työ sellainen, että sillä on jotakin sanomaa tai tunnetilaa katsojalle. Netissä voi myös antaa jonkinlaisen läpileikkauksen omista töistään suhteellisen helposti. Sehän täydentää myös mainiosti CV:tä. Mutta onko se kannattavaa esittää upeat teokset netissä? Eihän sieltä tule pennin hyrrää? Lähtötilannehan on se, että taiteilijalla on mahdollisuus toteuttaa omaa intohimoaan ja luomisvimmaansa. Vasta sen jälkeen mukaan astuu business. Moni taiteilija saa myös teoksiaan myytyä Instagramin tai vastaavan kautta, joten idea ei voi olla huono.

Mistä sitten saa seuraajia sosiaaliseen mediaan? Art me ja yleensäkin taide netissä vaatii sen, että itsensä on kyettävä brändäämään ja vielä löydettävä sopiva työtahti, että postauksia on niitä kiinnostuneille seuraajille.

Art me

Taide netissä - uusi mahdollisuus

Art me

Jos ensinnäkin lähtee siitä, että netti levittäytyy laajalle, joten mahdollisuuksia on paljon. Samaan aikaan jokainen työ on aina itsenäinen, joten erilaisille netin alustoille on paikkansa ja niillä on myös oma logiikkansa. Jokainen työ ei välttämättä sovi esimerkiksi Instagramiin. Miksi?

Työn luonteesta riippuu paljolti se, missä sitä kannattaa tuoda esille. Jotkut teokset on vain pakko nähdä gallerian seinällä, jotta siitä saa täyden kuvan ja hahmottaa sen, mitä taiteilija on sillä ajatellut tuoda esiin. Kaikkea ei välttämättä näe mobiilin tai kannettavan ruudulta, mutta se herättää kuitenkin kiinnostusta katsojassa ja kenties herättää halun nähdä teoksen luonnossa.

Instagram ja taide

Kumpaa Instagram palvelee enemmän taiteilijaa vai taiteen ihailijaa tai ostajaa? Gallerioissa ja taidemuseoissa kiertäminen vaatii toki aikaa, mutta teoksia on helppo katsella ja jopa ostaa samalla reissulla. Instagramin kuvia katsellessa ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään eikä myöskään pohtia näiden paikkojen aukioloaikoja. Voi nököttää sohvannurkassa rennosti kahvikuppi seurana ja selailla. Onneksi taiteilijat ovat löytäneet tiensä nettiin.

Monet Lapin taiteilijat ovat hyvä esimerkki siitä, että taidetta ei kannata piilotella vaan antaa sen olla näkyvästi esillä. Moni kiinnostuu sitä kautta jopa ostamisesta ja ottaa taiteilijaan yhteyttä kysyäkseen, onko teos myynnissä. Se on helppo lähestymistapa ja sitä kautta intohimoiset taiteen kerääjät löytävät mieleisiänsä kohteita. Taiteesta on tullut mahdollisuus eikä vain harvojen harrastus.

Art me

Art me vai galleria?

Mikäli haluaa ensin tutustua taiteeseen ja vuokrata sitä kotiinsa, on mahdollisuus, jonka Napa Galleria tarjoaa, hyvä ratkaisu. Kotiin voi hankkia taidetta ikään kuin koeajoon ja katsoa sopiiko teos sinne vai ei. Omalla seinällä sen huomaa parhaiten. Art me -tyyppisissä ratkaisuissa taidetta tulee enemmänkin ihailtua ja ehkä jopa palata katsomaan töitä uudelleen. Joskin sitä kautta vuokraaminen tuskin onnistuu. Mutta tarpeita on niin monenlaisia, että jokaiselle on myös hyvä olla omanlaisensa kiinnostavat vaihtoehdot taiteen hankkimiseksi.

Nykytaide on aikansa taidetta ja sillä on aina paikkansa. Siitä myös näkyy tämän hetkinen elämä ja loppujen lopuksi eri taiteen lajitkin. Jostain syystä nykytaidetta pidetään vaikeasti ymmärrettävänä, mutta loppujen lopuksi se tuo esiin ajan hengen taiteen kertomana. Teokset kuuluvat kaikille ja niiden onkin tarkoitus herättää keskustelua ja jakaa mielipiteitä. Parhaimmillaan se on elämys, jonka muistaa pitkään, ja jonka sanomaa miettii vielä aikojen päästä.