Siirry suoraan sisältöön
Napa Galleria » Blogi » Luonnon inspiroimat lappilaiset korut

Luonnon inspiroimat lappilaiset korut

Lappilainen korutaiteilija ammentaa inspiraationsa luonnosta.

Lapin luonto ammentaa korusuunnittelijalle paljon aiheita hyödynnettäväksi. Jokaisessa korussa on oma merkityksensä vaikkapa hyvästä onnesta tai voimasta, näin on aina ollut ja lappilaiset korut nykypäivänä kertovat samalla tavalla tarinaa sekä niillä on oma merkityksensä. Luonto on vahvasti läsnä koruissa, samalla tavalla kuin sitä kuvataan tauluissa, runoissa tai lauluissa. Maisemaa voi kuvata ja niiden pohjalta voi antaa koruille taidokkaasti Lapin lumoavan luonnon voiman ja muodon. Kaamoskaan ei tunnu pahalta luovuudessa.

Lappilaiset korut lumoavat

Jokaisessa korussa on pala Lappia, onpa se tehty hopeasta, kullasta, pronssista, erilaisista kivistä, tuohesta tai poron jouhista. Niissä on maanläheisyyttä ja omalla tavallaan rosoisuutta. Ne koskettavat jo tekijäänsä, mutta myös korun kantajaa. Koru ostetaan, jos se jollakin tavalla puhuttelee käyttäjäänsä. Yleensä niitä ei osteta hetken mielijohteesta, mutta niinkin voi käydä silloin, jos korussa on todellakin ”se jokin sanoma”.

Koruissa voi myös olla kierrätystä, joka tekee siitä omalla tavallaan arvokkaan. Suomalaisista kivistä tehdyt korut ovat kierrätystä parhaimmillaan ja nämä kivet kertovat paljon Suomen luonnosta sekä jossakin tapauksissa myös lähiympäristöstä. Galleria Napa kertoo paljon lappilaisista taiteilijoista, jotka osaavat hyödyntää näkemänsä luonnon kauneuden ja sen kaikkein läheisimmän ympäristön, jossa he asuvat. Kaiken sen voi kuvata taulussa, valokuvassa ja jopa korussa.

Koru ei ole kausituote

Vaikka luonto hyvin paljon inspiroi lappilaisia suunnittelijoita, ne eivät silti ole kausituotteita. Samaa mallia voi käyttää ensinnäkin useita vuosia, mutta myös katsomatta vuodenaikaa. Nykyään ei myöskään ole uutta se, että koruja kierrätetään. Se tarkoittaa, että korun raaka-aineet otetaan uudelleen käyttöön. Jos vanhaa korua ei enää käytä, siitä voi tehdä jotakin uutta. Siitä myös kerrotaan entistä avoimemmin ja tätä toimintaa arvostetaan suuresti myös asiakkaiden puolella.

Avainsanat: